Sorg i parforholdet.

Er du eller din partner ramt af sorg? Så lyt med på podcasten ‘Parforhold Uden Filter’, hvor jeg er gæst hos Louise Luckow og Julie Houe, og vi taler om sorg i parforholdet. (Du finder et link til afsnittet fra den 22/7-24 sidst i indlægget her).

Som pårørende er det nemt at blive grebet af magtesløshed, når man står ved siden af et menneske i dyb sorg. Men du hverken kan eller skal fikse din partners sorg - eller prøve at få den til at gå væk.

Sorg er en dynamisk proces, som ændrer sig løbende. Nogle dage vil sorgen rase og fylde det hele, andre dage vil den træde mere i baggrunden og give plads til at andre følelser også kan fylde. Det er alt sammen naturligt. Sorgen fortæller os, at her er der et betydningsfuldt tab, her er der kærlighed og tilknytning - og vi kan ære tabet ved at give det den plads, det fortjener.

Tre konkrete ting, du kan gøre for at støtte din partner i sorg, er fx:

- Tag initiativ til enkle aktiviteter som at se en film eller gå en tur sammen.

- Aflast din partner i hverdagen ved at sørge for praktiske ting som indkøb, madlavning og rengøring. Helt basale ting som ordentlig mad, søvn og frisk luft er med til at understøtte både fysisk og psykisk balance.

- Vær tålmodig. Sorg tager tid - og ofte længere tid, end de fleste tror.

Vil du gerne vide mere om sorg og de forskellige dynamikker, det kan sætte i gang i et parforhold, så lyt med her: https://lnkd.in/d4QTPbyB