Er det i 2024, at du skal skabe varig forandring i dit liv?

Januar lakker mod enden, så hvordan går det med dine nytårsforsætter? Holder du KETO-kuren? Dukker du op i træningscentret tre gange om ugen? Får du søgt det nye job?

Hvis du ligner de fleste af os andre, så begynder det at knibe lidt med motivationen nu. De fleste af os kæmper nemlig med at skabe langtidsholdbare forandringer. Og hvorfor er det lige, at det er så svært med forandringer?

For det første er du oppe mod den gamle del af din hjerne, reptilhjernen, og den er ikke nem at bide skeer med. Den foretrækker alt, der er velkendt, alt der er rutine - det er nemlig både energibesparende og det mindst risikofyldte. Det var en fordel, da vi var urmennesker. Hvis vores forfædre var skredet fra hulen flere gange om ugen for at realisere et nytårsfortsæt, havde det betydet den visse død for deres afkom.

For det andet er forandringer svære, fordi de altid kommer med en pris - eller ligefrem et tab. Noget må væk for at give plads til det nye. Ergo må din trygge og energibesparende sofa-stund ud, hvis fx den daglige træning skal ind. Det er ofte en smertefuld proces at gøre sig fri af noget velkendt, der har haft en funktion (hvile, sikkerhed, trøst), men belønningen venter i form at mere livsglæde, når du begynder at tage dig selv og dit ønske om forandring mere alvorligt.

For det tredje er mange af os udstyret med enten en ‘indre slavepisker’, der presser og presser og hele tiden forlanger, at vi gør mere, bliver bedre, aldrig må hvile - hvilket ofte medfører, at vi kører os selv i sænk, og mister både kræfter og motivation. Eller, vi er beriget med slavepiskerens fætter, en ‘indre kritiker’, der ofte fortæller os, at vi ikke gør det godt nok. At det aldrig vil lykkes. At vi lige så godt kan give op og forblive fastlåste i en frustrerende stilstand.

Som du kan se, er du oppe imod virkelig stærke kræfter, når du forsøger at opnå forandring.Og det er HER, at terapi kan komme ind i billedet. Terapi er ikke nødvendigvis kun noget for dig, der står midt i en livskrise. Et terapeutisk forløb kan også bruges til, at du bliver klogere på dine mønstre og funktionen af din indre slavepisker/kritiker, og at du kommer mere i kontakt med dine værdier. Alt sammen med det formål, at du kan træffe mere bevidste valg og få dit liv i den retning, du drømmer om. Et liv, hvor du er mere tro mod dig selv.

Du er velkommen til at kontakte mig for en gratis og uforpligtende forsamtale (20 min.), så du bedre kan få en fornemmelse af, om jeg er den rette terapeut til at hjælpe dig videre mod varig forandring.


De bedste hilsner,
Mai